V soboto, 14. septembra, je na stadionu v Radovljici potekal 55. memorial prof. Bojana Hrovatina, ki je štel tudi kot 34. državno prvenstvo prvenstvo v paraatletiki. Tekmovanje je potekalo v sodelovanju med Zvezo ŠIS – SPK, Zvezo paraplegikov Slovenije in DP Gorenjske. Kljub težavam z vremenom smo z obilo prizadevnosti, tudi improvizacije, predvsem pa z zvrhano mero kooperativnosti izvedli celoten program. Z boji na atletski stezi smo začeli točno ob 9.30, končali pa ob 13.30. Športnice in športniki so se pomerili v troboju metov (disk, krogla, kopje/kij) in troboju voženj (100 m, 200 m in 400 m), ter v odprti kategoriji v vožnjah na 100 in 800 m.

„Občudujem vas in vam čestitam za vse dosežke. Predvsem pa da najdete to voljo za treninge in tekmovanja. Želim vam, da še naprej vztrajate, da vsakič znova najdete voljo in energijo, da se gibate in ostajate v parašportu,“ je povedala naša gostja Špela Pretnar. Nekdanja vrhunska alpska smučarka, ima tudi šest zmag v svetovnem pokalu, se je z veseljem odzvala vabilu in se udeležila sklepne slovesnosti.

„Zelo sem vesel, ker se taka tekmovanja organizirajo. Da se spomnimo teh, ki so v Sloveniji začeli s parašportom in nam naslednikom omogočili, da se ukvarjamo s parašportom. Malce je ponagajalo vreme, a smo izpeljali do konca. Ta miting sem izkoristil za dober trening. Vesel pa sem, ker se nas je zbralo toliko,” pa je po tekmovanju povedal Jernej Slivnik, paraalpski smučar in član Društva paraplegikov Gorenjske.

Vir: Zveza paraplegikov Slovenije

:: Bilten z rezultati – 2024

Print Friendly, PDF & Email