Mednarodna organizacija dela (MOD) na svoji poti, da postane izbrani delodajalec za invalide, ponuja 11 delovnih mest za pripravništvo, ki so rezervirana izključno za kandidate invalide.

Kakšni so cilji te pobude?

MOD se zavzema za spodbujanje vključevanja invalidov na vseh področjih svojega dela. Zaposlovanje invalidov je svetovni izziv in MOD še naprej sodeluje z delodajalci in delavci, da bi invalidom povsod zagotovil dostop do dostojnega dela. S tem programom si MOD prizadeva:

– Biti zgled in zagotoviti, da je delovna sila kvalificirana, spretna in raznolika, hkrati pa reprezentativna za volivce, za katere dela MOD.

– Uresničite filozofijo “nič o invalidih brez invalidov” tako, da zagotovi, da delo za vključevanje invalidov vključuje strokovnjake invalide, ki obveščajo o njihovem strokovnem znanju.

– Mladim strokovnjakom invalidom ponuditi praktične učne in delovne izkušnje na področjih, povezanih z mandatom in dejavnostmi MOD.

Kako deluje pobuda?

MOD je na seznamu oktobra 2024 rezerviral 11 delovnih mest za pripravništvo posebej za pripravnike invalide. 6 od teh delovnih mest je dodeljenih na sedežu MOD (Ženeva) in 4 v regionalnih pisarnah MOD – Afrika (Abidžan), Azija in Pacifik (Bangkok), Evropa (urad v Bruslju), Latinska Amerika in Karibi (Lima). Kandidati brez invalidnosti se ne morejo prijaviti na ta delovna mesta.

Ta delovna mesta za pripravništvo trajajo 6 mesecev. V primeru, da pripravnika ne podpira institucija (univerza, vlada ali drugo), mesečno štipendijo za kritje osnovnih stroškov bivanja plača MOD. Višina štipendije je odvisna od dodeljene delovne postaje.

Če izbrani kandidat prihaja iz države, ki ni zastopana ali je premalo zastopana, je lahko upravičen tudi do kritja potnih stroškov s strani MOD.

Rezervirana delovna mesta za kandidate invalide so objavljena na spletni strani MOD:

https://jobs.ilo.org/content/Internships-for-persons-with-disabilities/?locale=en_GB

Več o tem:

SLO_prevod_Disability Internship Brochure (1)

Disability Internship Brochure – ENG (1)

Print Friendly, PDF & Email