Evropsko prvenstvo v parastrelstvu v Granadi je še zadnje tekmovanje, kjer se lahko dosegajo paralimpijske kvote. Od slovenskih prastrelcev jo ima le Franček Gorazd Tiršek, pri tem pa bo tudi ostalo, saj žal v disciplinah, v katerih bodo nastopali preostali udeleženci prvenstva, kvote niso več na voljo.

Siniša Jeremić in Aleš Vrhovc bosta nastopila v razredu SH2 v disciplini zračna puška stoje (R4). Želimo si, da bi ponovila rezultate s treningov, ki so zelo spodbudni. Gre za relativno nova strelca, brez večjih izkušenj in z malo tekmovalne kilometrine za seboj, zato je vsak tak nastop priložnost za nove, prepotrebne izkušnje. V Granadi nas pričakuje zelo vroče vreme (do 34 stopinj) kar je za visoke poškodbe hrbtenjače zelo neugodna okoliščina, vendar upamo, da bosta lahko pokazala, kako sta trenirala Jože Franc pa bo nastopil v disciplini R1, zračna puška stoje, v kateri nas je desetletja z uspehi razveseljeval legendarni, žal lani umrli Franc Pinter Ančo. Tudi od Jožeta se pričakuje, da ponovi rezultate s treningov in se s tem približa nastopu v finalu,“ pred začetkom tekmovanja pove Polona Sladič, ki spremlja trojec Jeremič, Vrhovc, Franc.

Na prvenstvu bo tekmoval tudi Franček Gorazd Tiršek, ki ga spremlja trenerka Andreja Gorjup. Tiršek bo tekmoval v disciplinah R4 – zračna puška stoje, R5 – zračna puška leže in R9 – malokalibrska puška leže.

Slovenija se je lani na EP v Rotterdamu po zaslugi parastrelca Frančka Gorazda Tirška, ki je postal evropski prvak v streljanju z zračno puško stoje, med dobitnice medalj uvrstila tudi Slovenija. Tiršek je tekmovanje sklenil z izkupičkom 254.0 kroga, na 2. mesto se je uvrstil Ukrajinec Vitalii Plaushchyi (253.5), tretji je bil Francoz Tanguy De La Forest (232.0). S prvim mestom si je Tiršek pristreljal tudi paralimpijsko kvoto za prihajajoče paralimpijske igre v Parizu.

Print Friendly, PDF & Email