Med 27.7. in 4.8. bo v Sarajevu potekalo evropsko prvenstvo v košarki na vozičkih B divizije. V konkurenci devetih reprezentanc bo igrala tudi Slovenija, ki že trenira v Laškem. Danes je Slovenija na žrebu dobila tekmece v predtekmovanju.

Redni del tekmovanja bo potekal v skupini, v eni bo pet, v drugi štiri ekipe, po tem pa sledijo izločilni boji. Napredovanje v divizijo A si bosta zagotovila finalista evropskega prvenstva. V skupini A bodo igrale Latvija, Litva, Grčija in Češka, v skupini B pa Švica, Hrvaška, Portugalska, Slovenija ter Bosna in Hercegovina.

Slovenija bo igrala v postavi Milan Slapničar, Haris Kuduzović, Boštjan Ceglar, Enis Musić, Simon Gračnar, Robi Bojanec, Matej Arh, Nicola Favretto, David Škorjanc, Klemen Lokar, Aleš Povše.

Žiga Kobaševič, selektor:
„Pričenjamo osrednje priprave pred evropskim prvenstvom, največ časa bomo preživeli v Laškem, nekaj dni v Kranjski Gori, nekaj treningov pa bomo opravili tudi na Vranskem. Na vseh treningih, ki smo jih že opravili, so fantje pokazali veliko željo po delu, kar pričakujem, da se bo skozi celotne priprave še stopnjevalo. Smo v pričakovanju žreba skupin, potekal bo v soboto popoldan, tako, naj bi na večernem treningu že poznali naše nasprotnike v skupinskem delu.“

 

Print Friendly, PDF & Email