Ljubljana bo že četrtič zapored gostila turnir Beach Paravolley, ki bo med 13. in 14. julijem v Ljubljani v Ludus Beach Park Ljubljana.

Po uspešnih izvedbah turnirja v letih 2021, 2022 in 2023 se je letos prijavilo še več ekip, letos kar 14: 8 moških in 6 ženskih v konkurenci sede, prvič letos tudi iz Združenih držav Amerike. Tako bodo v moški konkurenci igrale zasedbe Aktau (KAZ), Aluron CMC ParaVolley (POL), Braslovče (SLO), Estonija (EST), Hungover (ZDA), IOK Zagreb (CRO), Latvija (LAT) in Srebrenik (BIH). Lanskoletni nosilci naslova, KSO SPID Sarajevo (BIH), ne sodelujejo, vendar Latvijci, srebrni iz leta 2023, želijo to pot upravičiti vlogo favorita. Hrvati IOK Zagreb so leto 2023 končali na tretjem mestu, a prihajajo tudi letos ambiciozno v Ljubljano. Ženske ekipe na turnirju so: Esprit Volley Assis (FRA), Ludus (SLO2), Nova Gorica (SLO3), POK Hrabri (CRO), Šempeter (SLO1) in Zenica (BIH). POK Hrabi (CRO) se v tekmovanje podaja kot eden od favoritov, saj je zmagal na OP Ljubljana 2024. Vendar pa bodo gostitelje, ki so leta 2023 končali na drugem mestu, tokrat zastopale tri ekipe, ki jasno izražajo svoje velike upe, da bodo osvojili zlato.

„Organizacijsko imamo zdaj že nekaj izkušenj, tako da je malo lažje. je pa turnir vedno bolj prepoznaven in bomo tako letos prvič gostili npr. tudi ekipo iz Amerike, kar predstavlja še dodatno motivacijo in izziv. Želimo si, da bi ekipam turnir ostal v dobrem spominu, seveda pa imamo predvsem v ženski konkurenci tudi visoke rezultatske cilje,“ pred turnirjem v imenu organizatorjev pove Lena Gabršček, tudi kapetanka paralimpijske reprezentance odbojke sede.

Print Friendly, PDF & Email