Med 27.7. in 4.8. bo v Sarajevu potekalo evropsko prvenstvo v košarki na vozičkih B divizije. V konkurenci devetih reprezentanc bo igrala tudi Slovenija, ki je opravila priprave v Kranjski Gori in Laškem. Danes pa je postalo jasno, da bo lahko Sloveniji pomagal tudi naturalizirani košarkar Nicola Favretto, ki prihaja iz Italije. Pristojni organi so pred dnevi izdali vsa ustrezna soglasja za izredno naturalizacijo, danes pa je Nicola Favretto podal prisego in s tem postal slovenski državljan. S tem je izpolnjen še en pogoj, da bo Nicola lahko pomagal naši reprezentanci v Sarajevu na EP B divizije.

 

Postava za EP

Slovenija bo tako igrala v Sarajevu v postavi Milan Slapničar, Haris Kuduzović, Boštjan Ceglar, Enis Musić, Simon Gračnar, Robi Bojanec, Matej Arh, Nicola Favretto, David Škorjanc, Klemen Lokar, Aleš Povše, reprezentanco pa vodi selektor Žiga Kobaševič.

Sistem tekmovanja

Redni del tekmovanja bo potekal v skupini, v eni bo pet, v drugi štiri ekipe, po tem pa sledijo izločilni boji. Napredovanje v divizijo A si bosta zagotovila finalista evropskega prvenstva. V skupini A bodo igrale Latvija, Litva, Grčija in Češka, v skupini B pa Švica, Hrvaška, Portugalska, Slovenija ter Bosna in Hercegovina.

„Izžrebani smo bili v zelo zahtevno skupino, iskreno povedano delegiranja  bobnov niti nismo razumeli. Poleg zahtevnosti skupine, bomo pred odločilnimi boji in križanji z drugo skupino tudi energijsko bolj iztrošeni, kar vsekakor ni pošteno. Vsekakor pa se bomo na tekmovanje dobro pripravili, poskušali čim večkrat zmagati in napasti polfinale,“ je ob žrebu povedal selektor Žiga Kobaševič.

Znani so tudi termini tekem v predtekmovanju.

Tekme Slovenije v predtekmovanju:

30.7.
Slovenija – Hrvaška (9.00)

31.7.
Portugalska – Slovenija (15.45)

1.8.
BiH – Slovenija (9.00)
Slovenija – Švica (18.00)

Print Friendly, PDF & Email