Paralokostrelec Dejan Fabčič je kot prvi slovenski parašportnik začel nastope v Parizu. V kvalifikacijah je zbral 615 krogov, kar je njegov najboljši rezultat sezone, predvsem pa se je izkazal v 2. delu kvalifikacij. Zasedel je 15. mesto, v izločilnih bojih se bo pomeril s Turkom Papaganom.


„Vesel sem, ker mi je ravno na igrah uspel tak rezultat. Maksimalno sem se potrudil in se pripravil. Na začetku ni izgledalo, da bo tako na končalo. A smo preučili veter, pa tudi sam sem se spravil v red in ustrelil, kot znam,“ je po nastopu vidno navdušen povedal Dejan Fabčič.

„Počitka ne bo, čeprav so izločilni v sredo. Vsak dan bomo trenirali in se osredotočali na tekmo. Danes pa bo nekaj oddiha in si bom z veseljem ogledal tekmo ženske reprezentance, ki se meri s Kanado,“ je Dejan razkril načrte.

Trenerkina ocena

„Vesela sem, ker je tudi tekmo sklenil z desetko, tudi zadnja puščica je bila desetka. Razmere so bile podobne celo tekmo, na trenutke tudi veter, pa tudi povsem mirno. Bilo je tudi nekaj 10,15-sekundnih taktičnih čakanj, da se veter umiri. Je pa Dejan rabil nekaj več časa, da je padel v svoj t.i. „zen“, ko je potem začelo leteti notri. Trajalo je, a menim, da bo z vsako tekmo hitreje v tem zenu,“ je Dejanov nastop ocenila trenerka Brina Božič.

Print Friendly, PDF & Email