Ženska reprezentanca odbojke sede je s porazoma začela nastop na paralimpijskem turnirju v Parizu. Kanadčanke, aktualne svetovne podprvakinje, so bile prevelike zalogaj. V soboto bo Slovenija igrala proti Ruandi (12.00).

Paralimpijski turnir, odbojka sedem, 1. krog, 29.8.
Kanada – Slovenija 3:0 (25:11, 25:21, 25:12)

V prvem nizu so bile Kanadčanke suverene, prepričljive, prednost pa je rasla iz točke v točko, vodile so že za 11, na koncu pa so prvi niz dobile s 25:13.

V nadaljevanju, kot da so se naše igralke sprostile, je Slovenija zaigrala boljše – kombinatorneje, v zaključku akcij so bile Lena Gabršček in soigralke natančne, predvsem pa potrpežljive. Povedle so 1:0, sledil je odgovor Kanadčank in vodstvo 9:3, a se Slovenija ne predala: v zaključku 2. niza je tudi zavoljo slovenskih navijačev prišla na tri točke zaostanka (21:24), Kanada pa je zmago v nizu potrdila z asom.

V tretjem nizu je bila Kanada razred zase, Slovenija ni več ponovila igre v 2. niza. V slovenski vrsti se je z osmimi točkami izkazala Klara Vrabič, šest jih je dodala Suzana Ocepek.

Selektorjeva beseda

„Osebno sem pričakoval nekaj takega, ker imamo kar nekaj igralk, ki na takem nivoju niso še nikoli igrale. Tale atmosfera je impresivna, in tudi obremenjujoča za take mlade igralke. V prvem setu se nismo znali priti do naše igre, smo pa nekaj več pokazali v 2. nizu. Mislil sem, da bomo s tem nadaljevali tudi v 3. nizu, a očitno je bila kvaliteta na strani Kanade. Vemo, da smo podhranjeni z višino. So pa tudi Kanadčanke pokazale, zakaj so svetovne podprvakinje,“ je po tekmi povedal selektor Simon Božič.

Predsednik vlade na obisku

Na povabilo predsednika Francoske republike Emmanuela Macrona in gospe Brigitte Macron sta se premier dr. Golob in gospa Tina Gaber včeraj udeležila sprejema v Elizejski palači in si nato ogledala otvoritveno slovesnost paralimpijskih iger, danes sta v paralimpijski vasi obiskala našo odpravo, zvečer pa sta si v družbi Damijana Lazarja, predsednika Zveze ŠIS-SPK, in dr. Bora Štrumblja, vodje slovenske odprave v Parizu, ogledala še odbojkarsko tekmo Slovenija – Kanada.

Print Friendly, PDF & Email