Nocoj je v Parizu na 17. poletnih paralimpijskih igrah tekmoval metalec diska Henrik Plank. Kot tretji je po šestih metih prišel na 1. mesto, na koncu pa pristal na 7. poziciji (s svojim najdaljšim metom 13,33 metra). Prvak je postal Italijan Rigivan Ganeshamoorthy, ki je disk zalučal kar 27,06 metra, kar je tudi novi svetovni rekord. Pred tem je rekord znašal 23,80 metra.

Slovenski atlet je bil v konkurenci desetih atletov na vrsti kot tretji. Zaradi svoje narave invalidnosti vseh šest metrov opravijo zaporedoma v eni seriji.

“Z nastopom sem zadovoljen, saj sem ostal zdrav. Mesto še ni določeno zaradi pritožbe, tako da se lahko še spremeni. Vzdušje pa je noro, malo moram še zbrati občutke in uživati v olimpijskem duhu. Rezultatsko mogoče ni nekaj posebnega, mesto pa ni slabo. Nekateri se ne držijo pravil, potem pa imamo težave na tekmovališču,” je po nastopu povedal Henrik Plank, ki je potrdil ugibanja: tekmovalna komisija je že vzela pod drobnogled svetovni rekord Italijana. Ni pa Plank skrival, da se po teh igrah sam spogleduje s koncem več kot četrt stoletja trajajoče športne poti.

„Glede na vse skupaj je v okviru pričakovanj, z mestom smo tudi zadovoljni. Ni slabo v tem delu njegove kariere,” je Planka pohvalil trener Luka Cmok, ki je drugič s Plankom na paralimpijskih igrah.

Print Friendly, PDF & Email