Slovenski parastrelec Franček Gorazd Tiršek je na tekmi z z zračno puško leže v kategoriji R5 v kvalifikacijah (pa tudi na koncu) pristal na devetem mestu in za las, desetinko točke, ostal brez finala. Paralimpijski prvak je postal Francoz Tanguy de La Forest, srebro je osvojil Brazilec Alexandre Augusto Galgani, bron pa Japonka Mika Mizuta.

„Težko je karkoli reči, boli me, kje so odhajale desetinke. Dal sem vse od sebe, trudil sem se. Dejansko sem zaključil sem pet minut pred koncem, potem pa počival oko, ki mi danes ni služilo. Verjetno tudi zaradi slabega spanca. Zbudil sem se okoli polnoči in potem do jutra nisem spal. Ste pa lahko sami videli: ko je bil oko ostro, sem naredi serijo 107.6, kar je bil celo najboljša serija kvalifikacij. Verjetno znam ustreliti dobro,“ je po tekmi razmišljal Franček Gorazd Tiršek, ki je nekaj počasneje začel kvalifikacije, potem v 3. seriji postavil najboljši rezultat serije kvalifikacij, proti koncu pa popustil in za desetinko zgrešil finale v disciplini, kjer je bil v Tokiu bronast.

„Nisem vedel, kje se vrtim. Po občutku se mi je zdelo, da sem nekje na robu finala. S tem se nisem obremenjeval. Počival sem oko in iskal pravo ostrino. Nisem hotel na pamet in na srečo,“ je povedal, da med tekmo ni vedel, kam ga bo uvrstil rezultat.

„Težko bi rekel, da je bila na prvi tekmi sreča na moji strani. Rekel bi, da se mi je na prvi tekmi moj trud, znanje in predanost poplačala vse za nazaj, tu mi je zmanjkalo sreče,“ je za konec izpostavil še faktor sreče, ki mu je tokrat obrnila hrbet.

Za Tirška je bil ta nastop zadnji z zračno puško, 4. septembra bo nastopil še z malokalibrsko puško v disciplini R9, kjer njegova trenerka Andreja Gorjup verjame, da se bo pokazal v dobri luči.

Print Friendly, PDF & Email