S tekmama Brazilija – Slovenija in Ruanda – Kanada se bo v ponedeljek sklenil redni del paralimpijskega turnirja v ženski odbojki sede.

V vodstvu

V tem hipu najboljše v skupini kaže Braziliji, dve tekmi, dve zmagi, sledita ji Kanada in Slovenija s po eno zmago ter Ruanda, ki še ni zmagala. V polfinale se uvrstita prvi dve ekipi, tretja igra za 5. mesto, četrta za 7. Slovenija mora premagati Brazilijo, da lahko razmišlja o polfinalu. Naloga pa ne bo lahka: na drugi strani bodo aktualne svetovne prvakinje iz Sarajeva (jesen 2022.)

Tekme Slovenije v predtekmovanju:

29.8.
Kanada – Slovenija 3:0 (25:11, 25:21, 25:12)

31.8.
Slovenija – Ruanda 3:1 (25:19, 23:25, 25:14, 25:22)

2.9.
Brazilija – Slovenija (14.00) (prenos na TV Slovenija 2)

Zanima jih presenečenje

„V ponedeljek nas čaka Brazilija. Taktično vemo, kako bomo igrali. Smo igralsko limitirani, lahko igramo le na način, kot igramo sedaj. Skušali bomo presenetiti Brazilke, ki so aktualne svetovne prvakinje, žoga je okrogla. Na paralimpijskih igrah se marsikaj zgodi, kar ni pričakovano,“ je po sobotni tekmi in predvsem v 1. in 3. nizu dobri igri povedal selektor Simon Božič.

„Vse imamo v svojih rokah, proti Braziliji moramo odigrati svojo sanjsko tekmo. Upam, da nam bo to uspelo, da nadaljujemo zmagovito pot,“ pa pred ponedeljkovo tekmo pove izkušena Saša Kotnik Hren.

„Rada bi rekla, da bi popravili blok, a smo nizka ekipa. Bo pa zelo pomembno, da bi malce hitreje postavili blok, to bo proti Braziliji še posebej pomembno, saj gre za še eno veliko ekipo,” v ponedeljek pogleduje Lena Gabršček, ki se nadeja vnovič dobri podpori s tribun: na 1. in 2. tekmi ni izostala!

Aktivirati rezerve

„Vzdušje je resnično vrhunsko. Želim si, da bi nam to dalo na ponedeljkovi tekmi krila. Dejstvo pa je, da takega vzdušja niti vajeni nismo. Nihče od nas ni igral pred tako publiko. Smo pa vesele vsakršne podpore: veliko navijačev je prišlo v Pariz, da v živo navijajo za nas, veliko jih spremlja tudi od doma. Ponedeljkova tekma pa bo tudi v prenosu na TV Slovenija 2. Zato vabim vse, da si ogledajo prenos. Mi pa obljubljamo srčno borbo. Upamo, da bo to dovolj,“ je še dodala kapetanka Lena Gabršček.

„Ne bomo se smele obremenjevati s tem, da so boljše nasprotnice na papirju. Igrati bomo morale borbeno. Fajn pa je, da se zavedamo, da imamo še precej rezerv. Bo pa prišel tudi trenutek, ko bomo znali te rezerve prikazati na igrišču,“ Lena upa, da bodo jutri aktivirale vse možne rezerve.

Print Friendly, PDF & Email