Od torka do četrtka je v Parizu v znamenju paralokostrelstva. Tudi s Slovenijo v glavni vlogi. Tako Živa Lavrinc kot Dejan Fabčič sta se izkazala v kvalifikacijah, danes pa Živa začenja izločilne boje.

Osebni rekord, najboljši rezultat sezone

Paralokostrelka Živa Lavrinc je v kvalifikacijah navdušila in z osebnim rekordom (588) zasedla 6. mesto. Tako dobro je opravila svojo nalogo pod taktirko trenerke Brine Božič, da je v 1. kolu izločilnih bojev prosta, na tekmico v osmini finala pa bo še počakala, osmina finala pa se bo začela danes po 13. uri. Paralokostrelec Dejan Fabčič je kot prvi slovenski parašportnik začel nastope v Parizu. V kvalifikacijah je zbral 615 krogov, kar je njegov najboljši rezultat sezone, predvsem pa se je izkazal v 2. delu kvalifikacij. Zasedel je 15. mesto, v izločilnih bojih se bo pomeril s Turkom Papaganom, na strelišču pa bo v sredo.

Dobri občutki

„Dan po kvalifikacijah je bil prost, namenili smo ga regeneraciji in počitku. Da se telo sestavi. Potem smo nadaljevali s treningi, ki pa so bili časovno omejeni na tri ure, omejeni pa so bili tudi glede na razdaljo. So pa bili treningi namenjeni temu, da ohranimo tehnično izvedbo in dobro počutje. Forma in občutki pa so cele igre dobri. Živa in Dejan se dobro počutita, oprema jima dobro služi. S takimi občutki odhajamo v nove dni,“ dogajanje v ekipi opiše trenerka Brina Božič, ki jo z Živo in Dejanom po posamičnih tekmah (v torek in sredo) v četrtek čaka še tekma mešanih ekip (po 10. uri), kje ima naš dvojec visoke ambicije.

„Komaj že čakam, da se začnejo izločilni boji. Vem, da bosta Živa in Dejan dobro nastopila. Finalno strelišče je zelo lepo, poteka pa po en obračun hkrati, na tribunah je prostora za 8000 gledalcev. Vsakič, ko slišimo, ko streljajo Francozi, je atmosfera izjemna. Iz Slovenije prihaja kar nekaj navijačev, družinskih članov. Veselimo se podpore in verjamemo, da bo to še pomagalo k še boljšemu rezultatu,“ je jasna Brina Božič, ki se zaveda, da so to paralimpijske igre: „Konkurenca je dobra, tu so vsi najboljši s celega sveta. V Dejanovi kategoriji po kvalifikacijah vodi Francoz, ki je ustrelil tudi paralimpijski rekord. Vsi dobro streljajo. Za končni uspeh bo treba tudi kanček sreče. Tudi Živina konkurenca je dobra, vključno s svetovno rekorderko Italijanko Elisabetto Mijno. A tudi Živa lahko premaga kogarkoli!“

Print Friendly, PDF & Email