S posamično tekmo je danes opravila naša lokostrelka Živa Lavrinc. Po uspešnih kvalifikacijah in osmini finala je v četrtfinalu z zadnjim strelom s 4:6 klonila proti Mongolki Demberel Selengee.

Prava drama

Živa je danes najprej v osmini finala s 6:4 premagala svojo prijateljico Nemko Floro Kliem. Nekaj po 17. uri pa je bil na vrsti četrtfinale pred lepo popolnjenimi tribunami športnega kompleksa Invalides. Mongolka je s 27:23 in 26:23 dobila prvo in tretjo serijo, Živa z 28:27 in 26:20 drugo in četrto. Odločala je peta, ki jo je Živa začela izjemno: z dvema deveticama, tekmica je zadela po dve osmici. V zadnjem poizkusu je Živa zadela petico, tekmica desetico in z rezultatom 26:23 odšla v polfinale.

Male razlike

„Dlje kot traja tekmovanje, bližje so si lokostrelci in žal lahko zmaga samo eden, tokrat žal to ni bila Živa. Potrebovala je samo še en dober zadetek in to je tudi vedela. In to je velik pritisk, še posebej, če nimaš dolgoletnih izkušenj. Včasih ga zdržiš, včasih ne. Tokrat ga ni, bo pa to verjetno dobra izkušnja za naprej,“ se je na Živin nastop ozrla trenerka Brina Božič, ki je poudarila, da se je Živa prvič znašla v taki situaciji in da ji bo ta lekcija še kako koristila na nadaljnji športni poti. Morda že v četrtek, ko bosta Živa in Dejan Fabčič združila moči na tekmi mešanih ekip.”

Usodna misel

“Kar ‘black out’ se človeku zgodi, kadar je živčen, bi rekal. Potem pa odreagira pravilno ali pa zmrzne. Jaz sem očitno zmrznila, pa tudi „kliker“ ni želel poči. Malo dolgo sem bila tam gor in sem vedela, da zdaj ne gre. Misli pa so ušle že prej, sicer bi sproščeno in odločno kot robotek streljala naprej. Včasih ima človek srečo in dobi jokerja, včasih pa ga ni. Dopoldan sem ga dobila, zdaj popoldan ne. Energija mi je tukaj res všeč, ko te gleda taka množica, ker so ponavadi naše tekme dolgočasne, tam ni nikogar. Predvsem pa je v glavo prišla misel ‘če to zmagam, je že tekma za medalje’ … Najbrž je bila ta misel odločilna, da je malo ušlo vse skupaj izpod nadzor,” je po tekmi povedala Živa Lavrinc, ki je v posamični konkurenci tako končala na 6. mestu. Priznala je, da je po eni strani vesela, ker je nastop končan, a tudi žalostna, ker ni zdržala pritiska.

Končni vrstni red

Paralimpijska prvakinja je postala Kitajska Chunyan Wu, ki je bila v finalu s 7:1 boljša od rojakinje Yang Wu, bronasta je bila Italijanka Elisabeta Mijno, četrta pa Mongolka Demberel.

Print Friendly, PDF & Email