“Razočaran sem. Končal sem prej, kot sem si mislil. Priprava na tekmo je bila odlična, zelo dobro smo se pripravili. Nisem streljal tako, kot še malo prej na ogrevanju. Ko sem prišel sem, je bila še merilna naprava popolnoma drugačna, kot sem jo nastavil. Bila je drugačna, kot je bila nastavljena na strelišču za ogrevanje. Ko sem jo nastavil, sem naredil par zelo dobrih strelov. Žal pa ne treh skupaj, zato se ni izšlo,“ je povedal paralokostrelec Dejan Fabčič po izpadu v šestnajstini finala posamične preizkušnje na 17. poletnih paralimpijskih igrah. Za Fabčiča je bil usoden 1. krog izločilnih bojev, ko je s 6:4 klonil proti Turku Yavuzu Papaganu.

Fabčič na serijo zmogel po dva dobra strela, a je kljub temu do zadnje, pet igre, ostal v igri za napredovanje. Dobil je 2. in 4. igro, v peti, odločilni, pa klonil. Tudi zato, ker je serijo začel za zadeto petico, zaostanka za Turkom pa do konca ni nadoknadil, 24:27 je bilo.

“Tekmec je dal kar nekaj prostora in možnosti, ki bi jih lahko Dejan vzel. Že začetek je bil slabši, svoje doda še množica. Celotna prva in druga serija sta potekali v iskanju nastavitev. Najbolj bi si želela, da bi začel z osmico, devetico … Tako pa se je kar nekaj časa lovil, preden se je našel,” je dodala trenerka Brina Božič.

Četrte igre

To so četrte paralimpijske igre Dejana Fabčiča. Pred tremi leti je v Tokiu prišel v osmino finala, tokrat pa je zasedel končno 17. mesto.

V četrtek mešane ekipe

V četrtek bo nastopila še Slovenija v postavi Živa Lavrinc&Dejan Fabčič nastopila na tekmi mešanih ekip. Ob 11. uri ju čaka tekma osmine finala, tekmec pa Kolumbija.

Print Friendly, PDF & Email