V sredo so se sklenile paralimpijske igre za Frančka Gorazda Tirška. V predtekmovanju z malokalibrsko puško v disciplini R9 je zasedel 17. mesto (z rezultatom 617,6) in se ni uvrstil v popoldanski finale.

Dobil, po kar je prišel

“Mali kaliber kot mali kaliber. Kar se tiče vetrovnih razmer, je bilo dobro, precej slabša je bila vidljivost, kontrast na tarči je bil slab. Pogrešal sem malo bolj enakomerno sonce, da bi bila tarča bolj osvetljena, takrat bi verjetno ustrelil bolj natančno in bi bil rezultat precej višji,” je po kvalifikacijah in zanj tudi koncu igre povedal Franček Gorazd Tiršek, ki nima razloga za slabo volje. Na igrah je prvič v življenju postal paralimpijski prvak (z zračno puško stoje), z zračno puško leže je imel malce smole in za desetinko ostal brez finala, kjer bi bil konkurent za odličje.

“Po kar sem prišel, to sem dobil. Na ostalih tekmah sem se trudil. Prepričan sem, da na drugi tekmi, ko sem bil deveti in sem videl, kdo so finalisti … Če bi bila sreča na moji strani, bi se glede na tekmovalce, ki so nastopili v finalu, boril za medaljo in bi se še enkrat zasvetilo. A bilo je, kot je bilo. Danes pa se je spet vse vrtelo tam nekje v treh krogih, ali si v finalu ali pa 15., to je pač mali kaliber,” je še povedal Tiršek, ki je tekmoval pod taktirko trenerke Andreje Gorjup, ki s Tirškom uspešno sodeluje tri leta – lani je pod njenim vodstvom postal tudi evropski prvak z zračno puško stoje.

Več kot uspešne

“Nani je suvereno začel, vmes je bilo nekaj slabših strelov. Analize pa še nisva naredila, zato natančno še ne moremo povedati,” je po nastopu Tirška povedala Andreja Gorjup.

“Glede na to, da je osvojil zlato medaljo, lahko rečem, da so bile več kot uspešne. V R5 in R9 bi lahko bilo bolje, a če imaš zlato, si zmagovalec, ostali so poraženci in Nani je olimpijski prvak,” je črto pod igre potegnila Andreja Gorjup, v Tirškovi ekipi pa velja izpostaviti še fizioterapevta Luko Vukana, ki je prispeval svoj delež k Nanijevem uspehu.

Vrača se domov

Tiršek je jutri, v četrtek, vrača v Slovenijo. Na ljubljanskem letališču bo pristal po 15. uri.

Print Friendly, PDF & Email